Aanmeldingsprocedure

De Inspecteur W.P. Blokpoelschool is een school voor kinderen met psychiatrische- en gedragsproblemen. Een school voor kinderen die meer zorg nodig hebben dan andere kinderen en daarom aangewezen zijn op het speciaal onderwijs.Wij bieden zeer speciaal onderwijs op maat aan, omdat de kinderen vanwege hun problemen bijzondere aandacht en begeleiding nodig hebben. De mogelijkheden van het kind vormen voor het schoolteam de basis. Van hieruit werken we om het kind, samen met de ouders, te helpen en te begeleiden bij de ontwikkeling.

Aanmelding

U kunt uw kind bij ons inschrijven als het een indicatiestelling cluster 4 onderwijs heeft. Deze indicatiestelling wordt afgegeven door de Commissie voor Indicatiestelling (CVI) van het Regionaal Expertise Centrum (REC) West. Voor meer informatie kun u terecht op de website (www.recwest.nl) of op telefoonnummer 070-3052065. Ook kunt u informatie vinden op www.oudersenrugzak.nl. Mocht u hulp nodig hebben bij de aanmelding, dan kunt u bij de administratie van onze school terecht.

Plaatsing

Als de CVI de beschikking voor uw kind heeft afgegeven, dan kunt u dat melden bij de administratie van onze school. De commissie van begeleiding (CVB) krijgt van het CVI, de stamschool of uzelf het dossier van uw kind. U wordt uitgenodigd voor een kennismakinggesprek dat deel uit maakt van het plaatsingsonderzoek.

De procedure van plaatsing loopt als volgt:

1.    Een aanmeldingsgesprek met de locatiedirecteur, orthopedagoge/schoolpsychologe of IB-er.

2.    Een plaatsingsonderzoek door de Commissie van Begeleiding (CVB)

De resultaten van het onderzoek worden door de CVB besproken en voorzien van handelingsadviezen.

Daarna wordt er voor het kind een ontwikkelingsplan gemaakt, waarin de handelingsadviezen worden meegenomen.  De ontwikkelingsplannen worden drie maal per schooljaar met u besproken door de leerkracht of leerkrachtondersteuner. Dit wordt veelal gecombineerd met de rapportbespreking van uw kind.

In de Schoolgids die op deze site onder het kopje Algemeen bij de Documenten staat leest u meer.