Gym

Wij besteden extra aandacht aan bewegingsonderwijs. Alle leerlingen krijgen drie keer per week gymnastiekles en een keer per week judo van onze vakleerkracht gymnastiek, die daarvoor gediplomeerd is.

Wij hechten veel waarde aan deze sport- en spelactiviteiten vanwege de volgende aspecten:

• Gezond gedrag
  • Behoefte aan beweging, eigen motorische ontwikkeling
  • Ontwikkelen van sociale vaardigheden, zoals samenwerken en samenspelen
  • Leren omgaan met winnen en verliezen

Tijdens de gymlessen dragen de kinderen gymkleding. Dit moet een turnpakje of korte zwarte broek met een wit school T-shirt zijn. Dit school T-shirt wordt eenmaal gratis verstrekt, tevens wordt het shirt gebruikt voor de herkenbaarheid bij schoolreisjes en/of excursies. Een tweede shirt kan voor € 5,- extra aangeschaft worden. Gymschoenen zijn niet verplicht, maar we raden het wel aan om voetinfecties en blessures te voorkomen. Eenvoudige canvas gymschoenen zijn prima, als ze maar geen zwarte strepen achterlaten en niet buiten gedragen worden. Het is verplicht om na de gymlessen te douchen. Daarom moeten de kinderen ook een handdoek meenemen.