Schoolzwemmen

Op de Blokpoelschool is er schoolzwemmen voor de kinderen in de leeftijd van groep 3 t/m groep 7. Dit betekent dat de groepen rood, groen, oranje, geel en zilver gaan zwemmen.

De groepen rood, groen, brons en paars zwemmen op maandag van 13.10 tot 13.40 uur.

De groepen oranje, geel en zilver zwemmen op dinsdag van 13.10 tot 13.40 uur.

Het schoolzwemmen is in Zwembad Zuiderpark. Ze worden hierbij vervoerd door een touringcar vanuit de gemeente, hiervoor betaalt u als ouder een bijdrage. De rekening krijgt u aan het begin van het schooljaar.

Voor het zwemmen nemen de kinderen zwemkleding en een handdoek mee. Een aantal keer per jaar zullen de kinderen ook met kleren oefenen. Hierover krijgen de kinderen een week van tevoren een brief mee, waarop staat vermeld wat ze precies mee moeten nemen. Zorg ervoor dat de naam van uw kind in de gym- en zwemkleding staat.

Het zwembad organiseert een paar keer per jaar ook open weken. Tijdens die weken kunt u de zwemles van uw kind bijwonen. Dit geldt ook voor het afzwemmen. Middels een brief wordt u op de hoogte gesteld van de data. Als uw kind niet mag zwemmen of douchen op medische gronden dan dient u een medische verklaring van de (huis)arts te overleggen.